10 najboljih načina za preživljavanje mamurluka | Reflektor

10 najboljih načina za preživljavanje mamurluka

images

Izlazak, slava, narodna veselja ili jednostavno voliš alkohol, nije važno. Većina nas voli cugnuti koju 🙂 I bude nam ljepo, veselimo se, svađamo se, ponekad i kavgu kakvu napravimo ili se jednostavno  uništimo od alkohola 🙂 Posljedice dolaze ujutro kada osjetimo dobro poznatog neprijatelja koji dođe poslje svake „dobre“ žurke – mamurluk. Glavobolja, mučnina i onaj sjajan osećaj kao da nas je pregazio buldožer. Zvuči poznato?

h-2

Svako od nas zna način kako da preživi dan poslije… Ovoga puta, Reflektor vam otkriva par svojih "magičnih" recepata za liječenje mamurluka.  

1. Savjet: Milk šejk od banane 

Mlijeko odlično smiruje stomak i ako ga pomješamo sa hranljivom i zdravom bananom i ne baš tako hranljivim i zdravim sladoledom  imaćemo savršeno oružje protiv mamurluka. Iako možda osjećaš da ne možeš u usta staviti ništa (sem vode), ovo zaista može da ti pomogne. Ako ti je muka u tom trenutku, pomisli da i ne može biti puno gore!   

Recept:

Izmiksaj bananu ili dvije, malo mljeka i dvije – tri kašike sladoleda. Popij dok je sveže. Hladna tečnost će smiriti stomak, a hranljivost banane će  pomoći da nadoknadiš energiju.    

2. Savjet: Čokolada

Čokolada je lijek gotovo za sve. Zašto ne i za mamurluk? Možeš je jesti u „sirovom“ stanju, ali je dobra opcija i čokoladno mljeko – toplo ili hladno, u zavisnosti od toga šta ti prija.    

Ako ništa, pokušaj  unositi mnogo šećera, što će ti pomoći da nadoknadiš energiju kako bi imao snage bar da odeš u wc i da se ispovraćaš i iskenjaš  ko čovjek, a potom da se vratiš u krevet.  Jer, druže ili drugarice, nećeš ti niđe…. 😉

h-3

3. Savjet: Sendvič sa tunjevinom

Pomisao da napuniš svoj iziritirani stomak i to sa sendvičom koji je od ribe, ne zvuči baš privlačno, zar ne?

 Rizikuj – mnogi se zaklinju da je baš sendvič sa tunjevinom ono što ih je diglo iz mrtvih!  

4. Savjet: Tekila

Klin se klinom izbija. Ako nastaviš da piješ alkohol, nećeš imati još gori mamurluk, samo ćeš ga odložiti. Do kada? Dok ne prestaneš!

5. Savjet: Kokosovo mljeko

Voda iz mladog kokosa je jedna od najzdravijih tečnosti na svjetu, ima mali sadržaj šećera i 99% je bez masti, ima sjajan ukus i odlično rehidrira tjelo. Ima li boljih razloga od ovih?

Štaviše kokos ima egzotičan ukus i miris, koji će ti odmah popraviti raspoloženje – a ovo je vrlo važno kad želiš da preboliš mamurluk.

6. Savjet: Voćni sok

100% prirodan voćni sok je još jedan klasičan lijek protiv mamurluka. Obezbijediće ti neophodnu tečnost, vitamine i šećer u krvi.  Ukus voća je odličan za razbuđivanje i pomaže da se oslobodimo odvratnog ukusa alkohola iz usta. 

Nemaš energije da cijediš sok iz voća? Otiđi do najbliže prodavnice i kupi litru 100% prirodnog voćnog soka – svjež vazduh će  takođe, prijati! Ovo pod uslovom da si u stanju uopšte ustati iz kreveta. Ako ne, zamoli nekog od ukućana da ti spasi život. 

 7. Savjet: Lijekovi protiv bolova

Hemija je mama. Nema boljeg lijeka od 2 aspirina i pola litre vode prije spavanja – i ponovi postupak kad se probudiš! Mamurluk će netragom nestati i osećaćeš se kao nov. Ne zaboravi, ovo je samo za hitne slučajeve, ako ovo radiš prečesto možeš ozbiljno narušiti zdravlje!   

Umjesto aspirina možeš iskoristiti i kafetin, em je jeftiniji em pomažeš razvoju BJR Makedonije 😉

hangover-rex-1

8. Savjet: Jaka večera i doručak

Bogat obrok će donekle ublažiti mamurluk, najbolje je da jedeš prije nego legneš u krevet. Idealno bi bilo da kreneš u izlazak punog stomaka, tako ćeš bar malo zaštiti svoje tjelo od alkohola. Bolje ikad nego nikad!   

Savetujemo klasične obroke brze hrane: parče pice, pljeskavicu, sendvič, pecivo… Obezbedi sebi jak obrok i ovo isto ponovi ujutru.

Ne zaboravi tu  je i jogurt, surutka, čorbe i slično…. 

9. Savjet: Vitamin C

Vitamin C je vrlo dobar za organizam u svakom slučaju – kad smo mamurni, potreban nam je još više. Kako bi postigao bolji efekat uzmi vitamin C kroz tablete ili napitke (šumeće tablete). Pored vitamina C, neophodno je unjeti i mnogo tečnosti.  

10. Savjet: Seks

Seks je rešenje mnogih problema i mnogi sa kojima smo razgovarali na temu lijeka protiv mamurluka su ubijeđeni da im seks pomaže. Ovo je vjerovatno i istina: seks je nešto u čemu uživamo i osjećamo se sjajno posle njega, to ne znači da ćemo se osloboditi mamurluka, ali će nam svakako pomoći da se osjećamo bolje taj dan. A to je svakako svrha ovih recepata!  

Tu je još par dobrih savjeta: obavezno unesi velike količine vode tokom i poslije izlaska, nakon mamurluka (svi ga prežive) izbjegavaj alkohol bar 48h (ako si u stanju) čisto da ti se organizam oporavi. 

A ako ništa ne pomogne, izdrži! I to je za ljude 😉 

I ne zaboravi, mamurluk nije najgore što možeš da dobiješ nakon izlaska 😉

images-1

 

 

« »