3. događaja koji su obilježili 2016. godinu u Banjoj Luci | Reflektor

3. događaja koji su obilježili 2016. godinu u Banjoj Luci

banja-luka-19

Nakon što su naši posjetioci izabrali svoj događaj godine u Banjoj Luci red bi bio da to učini i redakcija portala Reflektor. 2016. godina obilovala je događajima u našem gradu. Nećemo ulaziti u kvalitet istih (jer nekada kvantitet ne znači i kvalitet) ali činjenica je da se u našem gradu uvijek nešto dešava, a to je dobra stvar. Opet su prednjačili muzički festivali, bogat je bio i kulturni program koji nije doduše toliko popularan ali u Banjoj Luci postoji kultura iako lokalni hejteri to negiraju. Najveće razočarenje su sportska dešavanja. Banja Luka čezne za pravom utakmicom (fudbalskom, rukometnom, košarkaškom…),a kakve su prilike teško da će nam se želja ispuniti 🙁 

Reflektor je ovom prilikom kao događaje godine po izboru naše redakcije  izabrao tri događaja: jedan kulturni, drugi sportski,a treći je zabavnog karaktera.

IZLOŽBA DAMIENA HIRSTA "NOVA RELIGIJA" u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske

dh_webb_630x354-1

 Od 17. marta – 27. maja 2016. godine naš grad je ugostio izložbu jednog od najkontraverznijih umjetnika današnjice, Britanca Damiena Hirsta. Kontraverzna izložba "Nova religija" privukla je brojne Banjalučane ali i goste iz zemlje i regije,a Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske je pokazao kapacitet da može organizovati  i najzahtjevnije izložbe. Šta reći nego bravo za Muzej uz očekivanje sličnih izložbi i u narednom periodu.

BANJALUČKI POLUMARATON

banjalucki-polumaraton

Više od pet hiljada trkača, tri trke i mnogo dobre zabave obilježili su 8. maj u centru Banje Luke, gdje je održan drugi po redu Banjalučki polumaraton. Banjalučki polumaraton prerasta u najpoznatriji banjalučki sportski brend. Najveći značaj ovog događaja  jeste činjenica da se drastično povećao  broj rekreativnih  trkača u našem gradu. Danas je  trčati i pripremati se za polumaraton nešto što je cool  i in u gradu. Upravo ova masovnost učiniće opet Banja Luku gradom sporta što je nekada i bila. 

DEMOFEST

13613225_10157200331130181_6060101916414796835_o-1

Kolja i Grobovlasnici, Mando Diao, Hladno Pivo, The Sisters of  Mercy, hiljade posjetilaca i dobra atmosfera obilježili su ovogodišnji Demofest. Ne zaboravimo i ovogodišnje pobjednika najvećeg muzičkog festivala u zemlji Seine iz Varaždina i Zagreba. I pored brojnih nedaća ovaj festival opstaje i svake godine je kvalitetniji i popularniji. U čemu je tajna? Jednostavno – orginalnost. Za razliku od brojnih "festivala"  gdje iz godine u godinu slušamo iste izvođače Demofest nas uvije iznenadi,a ne zaboravimo i podršku mladim bendovima. Sledeće godine je jubilarni 10. Demofest, velika su očekivanja. 

 

 

 

 

« »